Corona -SSS följer Folkhälsomyn

  • 17 mar 2020
  • Corona, Simhall, Simlinjen
E-post till berörda 2020-03-15.  Säffle Simsällskap får med anledning av coronaviruset frågor om förhållningssätt på vår verksamhet och kommande planerade tävlingar.
Med anledning av händelseutvecklingen för Corona-viruset vill vi förtydliga att Säffle SS följer Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.
Allmänna råd gällande Coronaviruset (Covid-19)
 
 Under veckan höjdes risknivån för spridning av Corona-viruset inom Sverige till "mycket hög risk". Folkhälsomyndigheten för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av folksamlingar såsom idrottsevenemang. Vi följer såklart eventuella nya rekommendationer om förhållningssätt.  
Säffle Simsällskap uppmanar alla aktiva i vår verksamhet och ledare att följa aktuella råd från Folkhälsomyndighetens rekommendationer beträffande Covid-19. Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmaste omgivning kan påverka beslut. Det är individens egna beslut om medverkan i vår verksamhet eller inte.
Säffle Simsällskap rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån aktuell kunskap, men var uppmärksam om du känner dig sjuk/har symton så ber vi dig stanna hemma, man ska aldrig träna sjuk.
Vi följer utvecklingen framöver, så håll koll på hemsidan och i sociala medier.

Allmänna råd att tänka på i samband med träning/tävling:

  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.
  • Stanna hemma när du är sjuk eller snuvig för att undvika att smitta andra.
Med vänliga hälsningar
Styrelsen genom ordförande Malin Borén
Säffle Simsällskap