Hösten 2018-info Förskoleklassim

  • 3 okt 2018

image: Hösten 2018-info Förskoleklassim

Är ditt barn född 2012 och går i förskoleklass till hösten 2018?  Då kan ni ta del av vår avgiftsfria simskola som startar 6 okt. Här får barnet vattenvana och trygghet att vistas och leka i vatten.
Tider & grupper    
Schema & Kalender»
Kursstart lördag 6 okt. fram till den 9 dec. totalt 10 kurstillfällen, 8 lördagar och 2 söndagar. Undervisningen bedrivs i 30 minuters pass kl. 14.30 – 18.30. Vid stor efterfrågan på platser öppnar vi ytterligare grupper för 8 barn med 2 ledare. Vi förbehåller oss rätten att slå ihop grupper vid få bokningar.
Boka  fr.o.m.  lördag 22 sep.

  1.  Klicka på "Nytt konto" i menyn och skapa ett konto med barnets personnummer  (om barnet redan har ett konto, logga du bara in)
  2. Boka en plats/köplats i någon grupp

- Obs! Bokningen sker i 3 steg!
- Bokningen är bindande. Bokad, icke utnyttjad plats debiteras med 100kr i administrationskostnader.

Frågor   till  simlinjen@saffless.se 

Bli vän med vatten
På simskolan får ditt barn lära sig att vistas i vatten genom lek och rörelse. Här tränar vi bland annat på att förflytta oss i vattnet, doppa huvudet, hålla balansen och flyta i rygg- och magläge. Syftet med simskolan är att ditt barn ska få vattenvana och bra förutsättningar för att lära sig simma i framtiden. Simskolan är gratis och gäller alla barn som går i förskoleklass hösten 2018. De är med några få undantag födda 2012.

Därför erbjuder vi gratis simskola
Under 2018 har regeringen beslutat om att satsa på simundervisning och vattenvana. Syftet med satsningen är att ge barnen god vattenvana och förbättrade förutsättningar för att i framtiden ta del av simundervisningen i skolan och att barnen ska få möjlighet till en aktiv fritid, oavsett ekonomiska förutsättningar.  Genom samarbete med Säffle Kommun kan vi därför nu erbjuda kostnadsfri simskola för barn i förskoleklass.